0475 - 53 70 76
verkoop@jurgenkessels.nl

MEER INFORMATIE OF ADVIES NODIG?
NEEM CONTACT MET ONS OP!

Contact

SNEL NAAR

Tegelspecialist Kessels

Kessels Tegels en Natuursteen is inmiddels een begrip in Midden-Limburg als het over tegels gaat. Ons zeer ruime assortiment vloertegels, wandtegels, keramische tegels en natuursteen tegels biedt voor iedereen een passend model of soort. Een echte tegelspecialist!

WANDTEGELS

Wandtegels zijn vrijwel onmisbaar in uw woning of bedrijfspand. De grootste voordelen van deze tegels zijn het gebruiksgemak en de hygiëne. Wij voeren vele soorten van standaard wit tot aan de kleurrijkste decors voor zowel de zakelijke als de particuliere markt.

Bij het kiezen van bijvoorbeeld wandtegels voor uw badkamer wordt er vaak combinatie gezocht met kleuren. Ze moeten passen bij de vloertegels. Soms levert een tegelfabrikant een praktische oplossing door vloer- en wandtegels in dezelfde serie te maken. Dan ben je verzekerd van een perfecte kleurencombinatie. Het wordt lastiger als er standaard geen passende tegel bij de wandtegel wordt geleverd.

Met onze uitgebreide collectie wand- / muurtegels maken wij bijna iedere combinatie mogelijk. Van goedkope tot zeer exclusieve modellen. Wij hebben de passende tegels voor jou. Eveneens is het mogelijk om vloertegels te verzagen naar kleinere maten, strips of mozaïeken en daardoor te gebruiken als tegels voor de wand.

De allerkleinste soorten zijn de mozaïektegels natuurlijk. De grootste zijn maar liefst 100x300cm. Daar tussen bevinden zich legio ander maatvoeringen. De meest gebruikte voor wanden en muren zijn: 10x10cm, 25x20cm, 30x20cm, 30x30cm en 30x60cm.

VLOERTEGELS

Vloertegels zijn een perfecte oplossing voor o.a. badkamers, keukens, toiletten, kantines, restaurants, bedrijfsruimtes, kantoren enzovoorts. Mede door de slijtvastheid en hardheid, het eenvoudige onderhoud, de hygiënische voordelen en de ruime keuze zijn tegels op de vloer een prachtige toepassing.

Het aanbod is in de loop van de jaren dusdanig uitgegroeid, dat er nu voor iedereen en voor iedere ruimte wel een geschikt model te vinden is. Glad of ruw, vierkant of mozaïek, van klein tot uiterst groot (zelfs tot 3 meter!), met of zonder patroon, een enorm bereik aan kleurtinten en zelfs houtlook tegels die haast niet van echte houten vloeren te onderscheiden zijn. Kortom de keuze is reuze!

Plinten

Als tegelspecialist bieden wij u de mogelijkheid om van de door u gekozen vloertegels, plinten op maat te leveren. De afwerking van deze plinten geschiedt wederom geheel naar jouw wensen. Eveneens is het mogelijk om elke vloertegel te verzagen naar mozaïeken of andere maten om deze bijvoorbeeld tegen een wand te verwerken.

KERAMISCHE TEGELS

Keramische tegels zijn gemaakt van een mengsel van klei/zand/smeltmiddelen en eventuele kleurstoffen. Nadat het mengsel wordt gemalen wordt het in de juiste vorm gebracht. Hierna wordt het gedroogd en gebakken bij temperaturen van wel 1000 tot 1250 graden. Door dit proces zijn deze keramiek tegels uiterst duurzaam en slijtvast.

Gemakkelijk schoon te houden en bestand tegen vochtige locaties. Dus ideaal voor buiten, maar zeker ook geschikt voor binnen. Een belangrijk gegeven is, dat je een binnen tegel niet buiten kan gebruiken maar andersom mag dit wel. [lees meer…]

NATUURSTEEN

Natuursteen is verkrijgbaar in ontelbare soorten en maten.

Uit de steengroeven of gebergtes worden grote blokken gehaald. Deze worden verzaagd tot platen / tegels. De verzaagde steensoorten worden afhankelijk  van het soort steen bewerkt. Hierbij kun je denken aan hoogglans gepolijst, geschuurd, geborsteld en nog diverse combinaties hiervan. Elke tegel krijgt hierdoor een unieke uitstraling. De eigenschappen van natuursteen is per steensoort verschillend. Denk hierbij aan hardheid, poreusheid, glans en motief.

De voordelen van natuursteen:

De natuurlijke en unieke uitstraling, die in de loop der jaren evolueert. Geen enkele natuurstenen vloer is identiek. Sommige vertonen vlekken, andere witachtige of kleurrijke aders. Dergelijke ‘onvolkomenheden’ geven natuursteen een uniek karakter. Natuursteen is massief en duurzaam en beschikt dan ook niet over een toplaag zoals vaak bij keramische tegels.

De nadelen van natuursteen:

Sommige steensoorten zijn poreus of bevatten veel kalk, deze kunnen niet onbehandeld in elke ruimte worden gebruikt in bijvoorbeeld de keuken of badkamer. Deze soorten kunnen in reactie met bepaalde zuren (bijvoorbeeld gemorste wijn of shampoo resten) zorgen voor vlekken in de tegels.

In onze showroom adviseren wij je graag welke natuursteen het beste bij jou past. Wij voeren tevens een breed programma aan onderhoudsmiddelen speciaal voor natuursteen.

Wij leveren en plaatsen vrijwel alle soorten natuursteen tegels voor terrassen, looppaden, opritten, rondom vijvers en/of zwembaden en siertuinen. De keuze in natuursteen voor buiten loopt nagenoeg gelijk met de soorten voor binnen. Het grootste verschil is dat buitentegels meestal in 3cm dik zijn uitgevoerd in verband met vorstbestendigheid. Sommige soorten zijn minder of zelfs niet geschikt voor buiten, dit zijn vooral de zachtere steensoorten zoals marmer.

JK OUTDOOR

Graag willen wij u opmerkzaam maken op onze geheel unieke JK OUTDOOR tegelassortiment. Speciaal voor u geselecteerd. [Lees meer…]