0475 - 53 70 76
verkoop@jurgenkessels.nl

MEER INFORMATIE OF ADVIES NODIG?
NEEM CONTACT MET ONS OP!

Contact

SNEL NAAR

Specialist in tegelvloeren

Wij zijn specialist in tegelvloeren. Een tegelvloer leggen is op het eerste oog niet heel erg lastig. Maar schijn bedriegt. Om het beste resultaat te behalen is het van belang, dat je de juiste kennis en kunde tot je beschikking hebt. En laten wij die nu net hebben! Door de jarenlange ervaring van ons team van professionele tegelzetters mogen wij wel zeggen dat wij specialist zijn.

Zo is het van belang, dat je precies weet wat de diverse facetten van het leggen van een tegelvloer zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld productkennis: wat zijn de karaktereigenschappen van de keramische tegel die je gaat leggen, de ondergrond waar de vloer op komt te liggen, eventuele vloerverwarming, de te verwerken tegellijm of specie, enz.

EIGENSCHAPPEN TEGELS

eigenschappen van tegels

Niet iedere tegel is geschikt voor gebruik op een vloer. Daarom is het goed te weten welke eigenschappen de tegel die je gaat verwerken heeft. Is hij bijvoorbeeld gerectificeerd? Of dubbel doorbakken? Welke hardheid heeft hij en hoe dik is hij? Onze tegelspecialisten kennen de tegels door en door en weten precies voor welke vloer welke tegel geschikt is.

Voor meer informatie over diverse tegelsoorten klik dan hier.

ONDERGROND

betonnen ondergrond

Ook iedere ondergrond heeft zijn speciale eigenschappen. Beton of hout bijvoorbeeld. Twee totaal verschillende ondergronden met een eigen karakter qua hardheid, flexibiliteit en vochtigheidsgraad. Dus goed om te weten of deze ondergronden geschikt zijn voor het leggen van een tegelvloer.

VLOERVERWARMING

vloerverwarming traditioneel gebonden op draadmatten

In veel gevallen wordt de renovatie van een vloer aangepakt om vloerverwarming te installeren. Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden. Zoals de traditionele vloerverwarming waarbij de slangen worden gebonden op draadmatten of ingeslepen in een bestaande betonnen vloer. Daarnaast is er nog de elektrische variant. Iedere optie heeft zijn eigen condities en voorwaarden waarmee je rekening dient te houden bij het leggen van de tegelvloer.

SPECIE OF TEGELLIJM

tegels lijmen

De combinatie van ondergrond en tegel bepaald veelal de manier van verwerken van de tegels op de vloer. Zo kun je ze verlijmen of direct in de specie leggen. Een uitstekende kennis van de eigenschappen van bepaalde tegellijmen of specie zijn van grote invloed op het uiteindelijke eindresultaat en de duurzaamheid van de vloer.

SPECIALIST IN HET LEGGEN VAN TEGELS DIRECT IN DE SPECIE

Het zeer ervaren tegelvloeren team van Kessels Tegels en Natuursteen is specialist in het leggen van vloertegels direct in de specie.

Zij meten vooraf precies het aantal kubieke meter dat er aan specie nodig is om de vloer op het juiste peil te krijgen. Zodat verspilling nauwelijks aan de orde is.

De vloerspecie wordt aan de hand van een speciaal eigen gemaakt recept gemaakt door de betoncentrale. Dit speciale recept is door onze specialisten zelf samengesteld en zorgt ervoor dat dit de perfecte hechting oplevert tussen tegels en ondergrond. Grote voordelen van het leggen van vloertegels in de specie zijn dat de vloer sneller klaar is, je veel minder lang in de rotzooi zit en dat de kosten een stuk lager zijn dan een vloer waarop de tegels gelijmd worden. Soms tot wel 25% minder!

specialist in tegelvloeren

BINNEN 1 WEEK KLAAR!

vloerrenovatie binnen 1 week

Door de grote ervaring van ons team kunnen wij zelfs binnen 1 week een complete tegelvloer renoveren. Van sloop van de oude vloer tot een volledig afgewerkt eindresultaat. Wil je meer weten hierover? Klik dan op onderstaande knop.

ONS WERK

werk van Kessels Tegels en Natuursteen

Wij zijn trots op elk werk dat wij opleveren. Iedere keer weer maken wij een stukje vakwerk waarbij onze klanten zeer tevreden zijn over de werkwijze en het eindresultaat. Ben je benieuwd naar de projecten die wij al gerealiseerd hebben? Kijk dan verder via onderstaande knop.