Vloerverwarming Traditioneel

Bij vloerverwarming wordt gebruik gemaakt van kunststof buizen, die in een zogeheten slakkenhuispatroon worden gelegd. Daardoor warmt de vloer gelijkmatig op. Het resultaat: een zeer aangename temperatuur.

De vloerverwarming wordt aangesloten op de (bestaande) cv-installatie.

Via een zogeheten verdeler wordt het systeem opgewarmd tot maximaal 55° Celsius. Daarmee behoort vloerverwarming tot de categorie lage temperatuurverwarming (LTV) en dat merkt u in uw portemonnee.

Vloerverwarming kunt u op twee manieren toepassen: als hoofd- of bijverwarming.

Hoofdverwarming

Bij hoofdverwarming wordt de gehele ruimte verwarmd via vloerverwarming. Radiatoren of andere verwarmingselementen zijn dus overbodig.

Bijverwarming

U kunt vloerverwarming ook gebruiken als aanvulling op de centrale verwarming. In dat geval spreken we van bijverwarming. De vloerverwarming zorgt voor een behaaglijke vloertemperatuur, de radiatoren doen de rest. Hierdoor neemt het comfort aanzienlijk toe.

Traditionele methode

Bij deze methode worden de verwarmingsbuizen aan gegalvaniseerde netten bevestigd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een zogeheten bindpistool. Het resultaat: een ijzersterke verbinding. Deze slangen worden door de tegelzetter aangevuld met een speciepakket van ca 5cm waarin de tegel gelegd wordt.

Voor alle vloerverwarming geven wij een garantie van 25 jaar op de slangen!