Vloerverwarming Ingeslepen

Bij vloerverwarming wordt gebruik gemaakt van kunststof buizen, die in een zogeheten slakkenhuispatroon worden gelegd. Daardoor warmt de vloer gelijkmatig op. Het resultaat: een zeer aangename temperatuur.

De vloerverwarming wordt aangesloten op de (bestaande) cv-installatie.

Via een zogeheten verdeler wordt het systeem opgewarmd tot maximaal 55° Celsius. Daarmee behoort vloerverwarming tot de categorie lage temperatuurverwarming (LTV) en dat merkt u in uw portemonnee.

Vloerverwarming kunt u op twee manieren toepassen: als hoofd- of bijverwarming.

Hoofdverwarming

Bij hoofdverwarming wordt de gehele ruimte verwarmd via vloerverwarming. Radiatoren of andere verwarmingselementen zijn dus overbodig.

Bijverwarming

U kunt vloerverwarming ook gebruiken als aanvulling op de centrale verwarming. In dat geval spreken we van bijverwarming. De vloerverwarming zorgt voor een behaaglijke vloertemperatuur, de radiatoren doen de rest. Hierdoor neemt het comfort aanzienlijk toe.

Inslijpen

De speciale inslijpmachines slijpen geheel stofvrij een slakkenhuispatroon in de afwerkvloer. In deze sleuven plaatsen wij vervolgens de verwarmingsbuizen. Deze methode biedt veel voordelen:

  • Geen hak- en breekwerk in uw bestaande vloer
  • Hierdoor geen sloopmateriaal, tijdverlies of extra kosten
  • Binnen 1 dag geïnstalleerd  (incl. aansluiting op de cv- installatie)
  • Desgewenst verwijderen van radiatoren
  • Geen verhoging van de bestaande vloer

Bij de inslijpmethode liggen de verwarmingsbuizen direct onder de afwerkvloer. Daardoor warmt de ruimte sneller op en is de temperatuur snel regelbaar.

Voor alle vloerverwarming geven wij een garantie van 25 jaar op de slangen!